Fællesskab

Ingen, der har været på Feldborg Frie Børneunivers, kan undgå at få øje på fællesskabet børnene imellem. Man ser dem i samlet flok til morgensamling, hvor nogle yngre børn finder tryghed hos et ældre barn, førskolebørnene bliver, som det naturligste i verden, tilbudt en hånd af 0. – 1. klasserne, når de første gang skal prøve den ugentlige løberute eller til vores anderledes dage, hvor fællesskab, på tværs af årgange og alder, altid er i fokus.

Vi har, som et nyt tiltag i år 22/23, valgt at prioritere 4 fællesspisninger fordelt på et skoleår. Det er for hele universet, hvor vi allesammen, fra vuggestue til og med 8. klasse, skal sidde sammen i sognegården, i et stort fællesskab og nyde et fælles måltid.

Vi er også et fællesskab, der er fælles om andre større aktiviteter. I foråret 2022 opførte vi musicalen Pippi Langstrømpe, hvor alle i hele universet, børn og voksne, bidrog på den ene eller den anden måde. Vuggestue og børnehave stod for mad og drikke i pauserne samt udsmykning af velkomstparti inden forestillingen. Skolebørnene udførte stykket og lavede selv rekvisitter og musik her til. Alle interesserede var inviteret til at se forestillingen og mærke stemningen omkring dette meget meningsfulde fællesskab.

Fællesskab er at være en del af et hele; og det er man hos os. Alle kender alle her – og det opdages med det samme, hvis der er en, der er lidt udenfor eller i klemme. Her er det godt at være barn; det er et børneunivers!

Morgensamling

Skoledagen på Feldborg Frie Børneunivers starter med samling, hvor også vuggestue og børnehave ofte deltager. Vi synger hver morgen, sange vi kender og nye sange, som vi er i gang med at lære. Når et barn eller en elev har fødselsdag, synger vi FFB’s egen fødselsdagssang. På skift, én gang i måneden, står klasserne for samling, hvor de vælger sang og viser noget af det de arbejder med i undervisningen. Til samling ser skoleleverne også Ultra Nyt. Inden der siges god dag til alle er der fælles beskeder. Vi synes, at samling er et vigtigt led i, at vi er en skole, hvor alle kender alle, og der er trygt at være.